C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK INSTAGRAM
Cara Letak Watermark Pada Gambar
Saturday, April 7, 2012 • 2:13 AM • 0 comments
Assalamualaikum :) petang2 cm nie nuya terasa rajin plak nk buat tuto ..heee :P
mesti korang semua da baca tajuk kat ats tu .. APE ITU WATERMARK CIKNUYA ?
hehe .. meh nuya nak jawab .. watermark nie adalah sejenis perkataan yang akan korang letakkan kat gambar di blog .. watermark nie sebenarnya berfungsi untuk sesuatu gambar tu jadi hak milik kita
and xde la orang lain akan mngaku sesuatu benda itu hak milik mereka sebab dah terpampang nama korang at situ ..So , ? do u understand ? hehe .. hope2 so...
lets make it ...

1 : Pastikan anda memiliki PHOTOSHOP ataupun PHOTOSCAPE ...kalau xde , try search at EnGoogle                 and download

2 : Then , bukak mana2 software yng korang ade tu ...kat sini nuya bagi contoh untuk PHOTOSCAPE + PHOTOSHOP



3 : Then korang nampak EDITOR , korang tekan at situ k ...pastu akn kluar la gambar cm kat bawah nie ...

4 : nampak kan ?  hehe , nampak y nuya bulatkan tu ? tekan NEW tu oke , and pilih NEW PHOTO ...
     So, akan kluar la gmbar cm kat bawah nie ....korang jus tekan OK .. pilih WIDTH=300 HEIGHT=32


5 :  korang  tekan OBJECT --> pilih huruf T besar tuh and tulis la ape y korang nak ...bawah nie contoh y nuya punya ....

6 : OKE , siap ! pastu korang save yer ... skarang bukak plak PHOTOSHOP ......hehe



7 : sila tekan FILE --> pilih OPEN (buka gambar y korang buat di PHOTOSCAPE td )

8 : pilih MAGIC ERASER TOOL dan klik kat surround yang warna putih .. then akan jadi la TRANSPARENT .. pastu tunggu save je la... and siap ! 

p/s : kalau xfaham , bley tanya CikNuya kat FB yer ... hehe ,, tq !        










PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , i from pluto . My UFO was break down , My age 11200 years old, i have 1 mother . my birth date 16/12/1994 . i just want to say behave with me because i have 2pair screw driver as my hand . bhaha..

GIVE ME YOUR WORDS;




"TOTALLY TAKEN BY MRPUYOO"

OTHERS;


>> dapat blog baru
date : NOW
at:10 am


>> beruk keluar tandas
date : 12/12/12
at: 12pm


>> cinderella arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • I Love PLKN !
  • result SPM CikNuya dah keluar :)
  • icon comel tepi tajuk entry
  • cara letak background
  • Cursor
  • freebies header part 2
  • Back To Top
  • Kotak Wishlist
  • cara untuk PrintScreen
  • Tasha Manshahar-Be Mine